Politieke schandalen, gender en spinnensnorren in Science071

science071

Van PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber tot het aftreden van minister Ivo Opstelten; in de aanloop van de Provinciale Statenverkiezingen is er een flink aantal politici in opspraak geraakt. We spraken erover met Sebastiaan van der Lubben, politicoloog en schandaalexpert aan de Universiteit Leiden.

 

Daarnaast kregen we bezoek van Jasmijn van Engelen, research masterstudent Gender Studies aan de Universiteit Utrecht. Ze vertelde onder andere over de Internationale Vrouwendag van afgelopen zondag, en de positie van de vrouw anno nu.

Ten slotte kwam redacteur Tess Roelofsen de meest opvallende wetenschapsnieuwtjes doornemen. Dat had dit keer betrekking op onder andere het nut van spinnensnorren, eeuwenoude milieuvervuiling en de negatieve invloed van sporten op depressie.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Je bent nu offline