Politieke schandalen, gender en spinnensnorren in Science071

science071

Van PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber tot het aftreden van minister Ivo Opstelten; in de aanloop van de Provinciale Statenverkiezingen is er een flink aantal politici in opspraak geraakt. We spraken erover met Sebastiaan van der Lubben, politicoloog en schandaalexpert aan de Universiteit Leiden.

 [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195392904″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Daarnaast kregen we bezoek van Jasmijn van Engelen, research masterstudent Gender Studies aan de Universiteit Utrecht. Ze vertelde onder andere over de Internationale Vrouwendag van afgelopen zondag, en de positie van de vrouw anno nu.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195427960″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ten slotte kwam redacteur Tess Roelofsen de meest opvallende wetenschapsnieuwtjes doornemen. Dat had dit keer betrekking op onder andere het nut van spinnensnorren, eeuwenoude milieuvervuiling en de negatieve invloed van sporten op depressie.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195396074″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×