Het terrein achter de Potgieterlaan waar de SHWJ een woontoren laat bouwen. (Foto: Chris de Waard).

Nieuwe woontoren bij Haagwegterrein

Op een braakliggend stuk grond achter het Haagwegterrein gaat de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) een woontoren langs het spoor bouwen met 119 appartementen. De gemeente staat garant voor 11,5 miljoen euro, zodat de SHWJ de bouw kan financieren.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194028119″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder Laudy licht een aantal collegebesluiten toe. Onder andere over LAB071, renovatie in de Zeeheldenbuurt, een oud schoolgebouw aan de Sumatrastraat, het gebruik van dooikorrels in plaats van strooizout en de bouw van een nieuwe woontoren met 119 appartementen tussen het spoor en de Potgieterlaan.

Enkele jaren geleden was op de plek langs het spoor nog een torenflat gepland van 37 meter hoog: De Verleyding. Omwonenden, verenigd in de initiatiefgroep Haagwegterrein, maakten destijds vergeefs bezwaar. Het oorspronkelijke plan is van de baan, maar er komt nu dus alsnog een woontoren op die plek.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×