Jochem Myjer (rechts) poseert met de award en diens naamgever (Foto: BrunoPress)

Jochem Myjer schenkt prijs aan Leids Cabaret Festival

Jochem Myjer schenkt €12.500 euro aan het VARA Leids Cabaret Festival. Het bedrag is het prijzengeld dat verbonden is aan de André van Duin Comedy Award. Deze ontving hij op 17 november vorig jaar uit handen van de legendarische komiek zelf. Met de gulle donatie hoopt Myjer aanstormend talent een duwtje in de rug te geven.

De producent van het festival, Bunker Theaterzaken, is uiteraard verheugd met het nieuws. “Wat ongelooflijk lief van Jochem om dit te doen! We gaan de prijs gebruiken om de deelnemers te voorzien van goed gereedschap voor de langere termijn”, aldus directeur Helga Voets.

Het Leids Cabaret Festival is al jaren een van de belangrijkste podia voor jong cabarettalent. Vorige maand vond de 37e editie plaats. Onder de oud-winnaars bevinden zich bekende namen als Erik van Muiswinkel, Lebbis en Jansen en Najib Amhali.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×