Fiction Plane is de band van Joe Sumner, de zoon van Sting. (Foto: Instagram).

Fiction Plane treedt gratis op in Velvet

De Britse band Fiction Plane treedt woensdag gratis op in platenzaak Velvet Music te Leiden. Het is de derde keer dat de band een gratis optreden verzorgt voor de muziekwinkel. De band tourt met het nieuwe album ‘Mondo Lumina’.

Het optreden van Fiction Plane begint om 16.00 uur, toegang is gratis. Na een optreden van een half uur neemt de band de tijd om exemplaren van het nieuwe album ‘Mondo Lumina’ te signeren.

Mondo Lumina tour

Het Britse drietal doet ook drie andere Nederlandse platenzaken aan met een half uur-durend optreden. Aanstaande zaterdag staat de band in Platenhuis ’t Oor in Hilversum. De Britten traden gisteren op in Northend Haarlem en bijna twee weken geleden stonden ze in Concerto, Amsterdam.

Naast deze ‘in-store optredens’, speelt Fiction Plane ook vier volledige sets in verschillende poppodia. Op woensdag reist de band na het optreden in Leiden door naar Den Haag, waar ze in de kleine zaal van Paard van Troje staan. Op donderdag staan de Britten in de Tolhuistuin, Amsterdam.

Vervolgens doet Fiction Plane vrijdag Tivoli De Helling aan in Utrecht. Tot slot treedt de band zaterdag op in Groningen, waar ze in de hoofdzaal van Simplon staan.

Zoon van Sting

Fiction Plane is de band van Joe Sumner, de zoon van wereldberoemde muzikant Sting. Sumner is leadzanger en gitarist van het Britse drietal.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×