Al verschillende keren werden bij woningen rondom de bouwplaats van de moskee aan de Ter Haarkade ruiten ingegooid. De bewoners en ook de Groep Kok gaan er vanuit dat het 'represailles' zijn omdat de buurt zich tegen de bouw van het islamitisch centrum verzet. (Archieffoto: Sleutelstad).

Groep Kok wil spoeddebat Islam

Minder islam. Daarover wil de Groep Kok een spoeddebat in de Leidse gemeenteraad. Directe aanleiding is het ingooien van een ruit bij een omwonende  van de moskee in aanbouw aan de Ter Haarkade. “Schandalig,” vindt fractievoorzitter Tomas Kok het: “Dit keer was het een ruit bij een oud vrouwtje.”

Of het debat spannend zal worden, valt te betwijfelen. Debatteren in je eentje gaat snel vervelen en de vorige keer dat Kok over dat onderwerp het woord in de Leidse raad voerde, was tijdens zijn ‘maidenspeech’. Zo wordt de eerste keer genoemd dat een raadslid het woord voert in de gemeenteraad. Kok trok toen fel van leer tegen de islam en tijdens zijn tirade verliet een groot deel van de andere raadsleden de zaal.

Leiden Politiek mosknee


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×