Inbraak verijdeld aan Akkerhof

Dankzij een alerte getuige kon vrijdagmiddag worden voorkomen dat twee jongens hun slag sloegen bij een woning aan de Akkerhof. Het tweetal,  een 15-jarige Zoetermeerder en een 17-jarige Leidenaar, stonden rond 17.00 uur in de tuin van de woning. Een omwonende die ze daar zag staan, vroeg wat ze daar deden, omdat ze er in elk geval niet woonden.

Ze schrokken en gingen er direct vandoor. Daarop werd de politie gewaarschuwd en agenten wisten op basis van het opgegeven signalement de twee verdachten al snel aan te houden op de Telderskade en de Boshuizerskade. Ze probeerden nog te vluchten, maar kwamen niet ver.

Bij de woning werden verse sporen van braak aangetroffen. De verdachte zijn dan ook aangehouden op verdenking van poging woninginbraak.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×