Uitbreiding sportvelden Roomburgerpark stuit op verzet

6

Omwonenden van het Roomburgerpark zijn fel tegen plannen van de plaatselijke hockey- en tennisvereniging om het sportpark uit te breiden. De tegenstanders, die zichzelf de Vrienden van het Roomburgerpark noemen, vrezen dat de uitbreiding ten koste zal gaan van openbaar groen.

“Er wordt gedaan alsof het om een wijkinitiatief gaat, maar eigenlijk gaat het om een lobby van de hockeyclub en de tennisclub”, zegt een woordvoerder van de Vrienden. “Er is geen enkel draagvlak voor de plannen in deze wijk. Mensen die wij spreken zijn juist boos en gefrustreerd over de zoveelste poging het groen in het park in te ruilen voor een andere bestemming. Daarom ook heeft de wijkvereniging kort geleden besloten niet in te stemmen met de plannen.”

De omwonenden hielden tien jaar terug na een petitie de bouw van een basisschool in het park tegen. Meer informatie staat op hun website.

Delen

6 reacties

 1. Wij steunen vanaf de Neptunuskade in Roomburg van harte jullie protest! Sterkte met de strijd

 2. Sporten dient gestimuleerd te worden en het Roomburgerpark is daar een prima locatie voor. Kinderen uit de wijk kunnen momenteel niet eens lid worden van Roomburg omdat er een wachtlijst is. Uitbreiding op de huidige locatie is de enige optie.

  • Rik Hasselbach op

   Sporten dient gestimuleerd te worden maar niet tegen elke prijs. De grenzen van hockeyclub en school zijn wat infrastructuur van de wijk en belastbaarheid van de bewoners bereikt. Overigens zijn er naast de Lorentzschool nog twee andere scholen in de wijk.

 3. Marcellus_B op

  Persoonlijk wordt ik een beetje ziek van de wijkvereniging van de professoren- en burgemeesterswijk. Ze waren tegen verbeterde woningen voor ouderen (de toenmalige voorzitter woonde daar tegenover aan de andere kant van de sloot), ze zijn tegen woonruimte voor starters en studenten, ze houden betere scholen tegen en nu ook weer tegen verbeterde sportgelegenheden. Ondanks dat het de wijk is waar ik woon en het derhalve dus de wijkvereniging is die mijn stem over zou moeten dragen aan het gemeentebestuur, vindt ik het een stelletje nay-sayers die koste wat het kost willen houden wat ze hebben zonder aandacht te schenken aan de totaliteit.
  .
  Walgelijke mensen.

  • Rik Hasselbach op

   Misschien niet geheel onwaar Marcellus. Zo weigerde ik ooit eens om een petitie te tekenen tegen methadonverstrekking in de Roodenburgerstraat omdat ik vond dat wij als wijkbewoners ook wel eens wat mochten dragen. Tegen aantasting van het parkje dient een duidelijk “nee” uitgesproken te worden. Het aanvankelijke plan van drie verenigingen is sowieso ridicuul. De infrastructuur in de wijk is onvoldoende. Nu al is ’s avonds en in het weekend parkeren onmogelijk. De Lorentzschool en hockeyvereniging Roomburg behoren tot de grootste van Nederland. Uitbreiding van een extra hockeyveld lijkt me ongepast: het betekent weer een stuk park weg en misschien dient de vereniging een pas op de plaats te maken. Wellicht zijn er over vijf jaar andere demografische gegevens en andere sportinteresses en zitten we met een verknipt kabouterparkje.

  • Beste meneer Marcellus, gelukkig leven we hier in een democratie. En iedereen mag hier ergens voor of tegen zijn. Ik vind het dan ook een beetje kort door de bocht om de mensen van de wijkvereniging een stelletje nay-sayers te noemen. De wijkvereniging vertegenwoordigt een meerderheid die voor het behoud van het park zijn. De meeste leden van de sportverenigingen komen niet eens uit de buurt. Zou dat wel het geval geweest zijn, dan zou er niet zoveel verkeersoverlast zijn.

   Ik wens u voor de toekomst nog veel woonplezier toe,

   Groet van een liefhebber van het mooie groene Roomburgerpark

Over de auteur

Je bent nu offline