Het Roomburgerpark vanuit de lucht (Afbeelding: Bing Maps).

Uitbreiding sportvelden Roomburgerpark stuit op verzet

Omwonenden van het Roomburgerpark zijn fel tegen plannen van de plaatselijke hockey- en tennisvereniging om het sportpark uit te breiden. De tegenstanders, die zichzelf de Vrienden van het Roomburgerpark noemen, vrezen dat de uitbreiding ten koste zal gaan van openbaar groen.

“Er wordt gedaan alsof het om een wijkinitiatief gaat, maar eigenlijk gaat het om een lobby van de hockeyclub en de tennisclub”, zegt een woordvoerder van de Vrienden. “Er is geen enkel draagvlak voor de plannen in deze wijk. Mensen die wij spreken zijn juist boos en gefrustreerd over de zoveelste poging het groen in het park in te ruilen voor een andere bestemming. Daarom ook heeft de wijkvereniging kort geleden besloten niet in te stemmen met de plannen.”

De omwonenden hielden tien jaar terug na een petitie de bouw van een basisschool in het park tegen. Meer informatie staat op hun website.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×