Voormalig raadslid Leendert de Lange mogelijk Kamerlid voor de VVD. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leids oud-raadslid mogelijk nieuw Kamerlid VVD

Het voormalige Leidse raadslid Leendert de Lange wordt waarschijnlijk het nieuwste Kamerlid van de VVD. De liberaal, die tegenwoordig in Noordwijk woont, staat op de 53e plaats van de Kamerlijst. Door het vertrek van de Kamerleden Verheijen en Leegte vanwege schandalen en Van der Steur en Dijkhoff omdat zij minister en staatssecretaris zijn geworden, is er een zetel vrijgekomen waarvoor De Lange in aanmerking komt.

Volgende week kijkt de VVD-fractie wie de zetel precies zal innemen. Duidelijk is wel dat de voormalig wethouder in Noordwijk en Wassenaar ja zal zeggen als hij wordt gevraagd. De Tweede Kamerfractie van de VVD bestaat op dit moment uit veertig leden.

Leendert de Lange was van 1999 tot 2006 raadslid en fractievoorzitter voor de VVD in Leiden. In 2012 haalde hij bij de Kamerverkiezingen 709 voorkeurstemmen.

 

 

Nieuws Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×