Vorig jaar waren Spinvis en Typhoon te gast bij Noorderliefde Festival. Dit jaar is onder anderen De Staat van de partij. (Foto: Henk Aschman).

Popfestival Noorderliefde op Bevrijdingsdag

Het Noorderliefde Festival strijkt op Bevrijdingsdag voor de tweede keer neer op het braakliggend terrein naast de Mimar Sinan Moskee in Leiden Noord. De eerste naam die bekend is gemaakt, is de Nederlandse rockband De Staat. Het festival is wederom gratis.

In augustus vond de eerste editie plaats, met optredens van Typhoon, Spinvis en Leidse talenten. Organisatoren SummerJazz Festival, Cultuurfonds Leiden en projectontwikkelaar Heijmans spraken van een ‘zeer geslaagde eerste editie’. De drie partijen slaan op 5 mei opnieuw de handen ineen voor een tweede editie van het Noorderliefde Festival.

Verbondenheid

De rode draad tijdens deze tweede editie is ‘verbondenheid’. Dit houdt met name in dat de wijk bij het festival wordt betrokken. Net als vorig jaar is de Mimar Sinan Moskee een festivallocatie met randprogrammering (vorig jaar speelden verschillende singer-songwriters in de moskee). Dit jaar worden ook de ondernemers uit de buurt uitgenodigd om onderdeel te zijn van deze bevrijdingseditie.

Het Plein van Leiden

Op en rond het terrein in Leiden Noord vindt de ontwikkeling plaats van het vernieuwde Kooiplein, oftewel Het Plein van Leiden. Noorderliefde is ontstaan als één van de culturele activiteiten die georganiseerd worden rond de totstandkoming van het plein.

Noorderliefde vindt plaats op Bevrijdingsdag 5 mei, van 12.00 tot 20.00 uur op het bouwterrein aan de Kooilaan in Leiden Noord. Het festival is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×