Archeologen onderzoeken resten Barbara Klooster

2

Archeologen uit de regio onderzoeken de komende dagen de resten van de oostelijke muur van het Barbara Klooster dat ooit aan de Papengracht in Leiden stond. Door graafwerkzaamheden van de gemeente, nodig voor de aanleg van ondergrondse afvalcontainers, krijgen de onderzoekers de kans de resten van het klooster uit 1440 nader te bekijken.

Van het klooster is sinds de sluiting in 1572 niet veel meer over dan de gevelsteen. Deze is sinds 1988 ingemetseld in een muur in de Koenesteeg.

Delen

2 reacties

  1. De tekst op de steen in de koenesteeg heeft niets met het barbaraklooster te maken. Het is een gedenksteen voor de stichting in 1889 van de kapel van het gesticht ‘de voorzienigheid’. De tekst noemt de datum en de naam van de pastoor uit 1889, J.C.H. Muré.

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline