Aanleg nieuwe winkelsteeg Aalmarktproject start in april

3

Afgelopen woensdag hebben de gemeente Leiden en ASR Vastgoed Ontwikkeling de koopovereenkomst getekend voor het project Catharinasteeg. De Catharinasteeg gaat de Haarlemmerstraat en de Breestraat met elkaar verbinden om zo een groot winkelgebied te creëren in de binnenstad.

“Dit is een belangrijke stap voor de Aalmarkt”, zegt wethouder Paul Laudy. “Met de bouw van de Catharinasteeg ontstaat de belangrijkste schakel in het Aalmarktproject. Leiden krijgt een krachtig nieuw winkelgebied midden in het in het hart van onze historische binnenstad. Winkelen in Leiden is straks nog leuker!”

Begin april start de bouw van de steeg, die tussen de V&D en de Stadsgehoorzaal komt te liggen. Het is de bedoeling dat er eind 2016 gewinkeld kan worden. Inmiddels is ruim 90 procent van de pakweg 5700 m² extra geplande winkelruimte verhuurd.

Meer informatie staat op www.catharinasteeg.nl.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

3 reacties

  1. 90% verhuurd? Het zal wel. Maar elders in de (binnen)stad is de leegstand enorm en al die kappers, nagelstudio’s, vreetgelegenheden e.d. waar eens winkels waren is evenmin een vooruitgang.

  2. De bouwlobby van onze geliefde liberale wethouder heeft zijn werk weer goed en loudy gedaan.
    Inderdaad Frits, de leegstand en vervlakking van het winkelbestand wordt er niet minder op. Internet aankopen, geen structurele loonstijging van de middenklasse in de laatste 5 jaar en de 2 biljoen euro schuld van NL zijn mede debet aan een krimpende winkelmarkt. Maar goed, de rücksichtlose verkwoenseling van deze stad gaat onverminderd door. Althans zolang de dominantie van de neoliberale VVD66 en hun salonsocialistische medestanders aanhoudt en totdat de zeepbel knapt.

Over de auteur

Je bent nu offline