Een impressie van de Catharinasteeg, bezien vanuit de Stille Mare (Impressie: a.s.r).

Aanleg nieuwe winkelsteeg Aalmarktproject start in april

Afgelopen woensdag hebben de gemeente Leiden en ASR Vastgoed Ontwikkeling de koopovereenkomst getekend voor het project Catharinasteeg. De Catharinasteeg gaat de Haarlemmerstraat en de Breestraat met elkaar verbinden om zo een groot winkelgebied te creëren in de binnenstad.

“Dit is een belangrijke stap voor de Aalmarkt”, zegt wethouder Paul Laudy. “Met de bouw van de Catharinasteeg ontstaat de belangrijkste schakel in het Aalmarktproject. Leiden krijgt een krachtig nieuw winkelgebied midden in het in het hart van onze historische binnenstad. Winkelen in Leiden is straks nog leuker!”

Begin april start de bouw van de steeg, die tussen de V&D en de Stadsgehoorzaal komt te liggen. Het is de bedoeling dat er eind 2016 gewinkeld kan worden. Inmiddels is ruim 90 procent van de pakweg 5700 m² extra geplande winkelruimte verhuurd.

Meer informatie staat op www.catharinasteeg.nl.

Economie Leiden Aalmarktproject


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×