GroenLinks-raadslid genomineerd als Groenste Politicus

1

Het Leidse GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn is genomineerd voor de titel ‘Groenste Politicus van 2015’. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Natuurmonumenten. Eerst kwamen alleen Tweede Kamerleden in aanmerking, maar sinds vorig jaar kunnen alle politici genomineerd worden. Olsthoorn is onder meer voorgedragen omdat hij wist te bereiken dat de gemeente Leiden geen sloten meer uitbaggert tijdens het broedseizoen,

Iedereen kan tot en met 12 april groene politici voordragen. Dat kan via een Facebook-pagina of door een e-mail te sturen aan degroenstepoliticus@natuurmonumenten.nl. Daarin moet in elk geval de naam, functie, partij en foto van degene die je wilt nomineren staan. Op dit moment zijn er acht politici genomineerd, waarvan vijf van GroenLinks.

Van 20 april tot en met 3 mei kan er vervolgens op alle genomineerden worden gestemd. De drie kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de finale op zondag 10 mei. Dan kiest een jury – bestaande uit leden en medewerkers van Natuurmonumenten – een winnaar uit de drie finalisten. De Groenste Politicus krijgt de ‘Groenste Politicus trofee’.

Delen

1 reactie

  1. kan iemand mij uitleggen hoe je tot groenste politicus 2015 benoemd kunt worden als 2015 pas 3 maanden oud is. Dus de komende 9 maanden doet de politiek niks. Nu was dit mij al wel duidelijk geworden gezien hoe Leiden bestuurd wordt, maar fijn dat dit nu eens bevestigd wordt.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline