Pas afgelopen zomer werd Olsthoorn tussentijds geïnstalleerd als raadslid. Hij volgde in juli Pieter Kos op die wethouder werd in Den Helder. (Archieffoto, va Twitter).

GroenLinks-raadslid genomineerd als Groenste Politicus

Het Leidse GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn is genomineerd voor de titel ‘Groenste Politicus van 2015’. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Natuurmonumenten. Eerst kwamen alleen Tweede Kamerleden in aanmerking, maar sinds vorig jaar kunnen alle politici genomineerd worden. Olsthoorn is onder meer voorgedragen omdat hij wist te bereiken dat de gemeente Leiden geen sloten meer uitbaggert tijdens het broedseizoen,

Iedereen kan tot en met 12 april groene politici voordragen. Dat kan via een Facebook-pagina of door een e-mail te sturen aan degroenstepoliticus@natuurmonumenten.nl. Daarin moet in elk geval de naam, functie, partij en foto van degene die je wilt nomineren staan. Op dit moment zijn er acht politici genomineerd, waarvan vijf van GroenLinks.

Van 20 april tot en met 3 mei kan er vervolgens op alle genomineerden worden gestemd. De drie kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de finale op zondag 10 mei. Dan kiest een jury – bestaande uit leden en medewerkers van Natuurmonumenten – een winnaar uit de drie finalisten. De Groenste Politicus krijgt de ‘Groenste Politicus trofee’.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×