(Foto: Koningsspelen Leiden).

Koningsspelen dit jaar vol Energie!

De Koningsspelen worden in Leiden dit jaar gehouden op donderdag 23 en vrijdag 24 april. Op de tweede komt het koningspaar de spelen officieel openen, maar omdat er zoveel kinderen meedoen – in Leiden zijn het er zo’n 8.000 – kan het niet allemaal op één dag.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/197809563″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Julian Korremans is namens het Sportbedrijf Leiden een van de organisatoren van de Koningsspelen in Leiden.

Door de Koningsspelen hebben de leerlingen van de basisscholen in heel Nederland er in praktijk een sportdag bij. Meer bewegen is dan ook een belangrijke doelstelling van de spelen. De duizenden basisscholieren worden tijdens de spelen begeleid door leerlingen van verschillende onderwijsinstellingen uit het MBO en HBO.

Kinderen voor Kinderen zorgde voor het lied met dansje dat de basisscholieren dit jaar gaan uitvoeren: Energie!

De Koningsspelen spelen zich af op vrijwel alle sportlocaties in Leiden. Daarnaast zijn er op de schoolpleinen activiteiten voor de groepen 1 en 2. Waar Koning Willem Alexander en Koningin Maxima komen ontbijten is nog niet bekend gemaakt.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×