Bewoners Joods Weeshuis aan de Roodenburgerstraat in 1938. Op 17 maart 1943 werden 51 kinderen en hun begeleiders opgepakt en uiteindelijk afgevoerd naar vernietingskampen. (Fotograaf: onbekend).

Herdenking Jodenververvolging Hooglandse Kerk

Op 26 april vindt de jaarlijkse herdenking Jodenvervolging plaats in de Hooglandse Kerk. Tijdens deze gedenkdienst vertelt Peter Hein over zijn ervaringen als ondergedoken kind en de hereniging met zijn ouders na de Oorlog. Hierover schreef hij ook een boek: ‘Het zesde jaar’. Ook vertelt Leo Levie over het opgroeien met ouders die getraumatiseerd zijn door de Oorlog.

Muzikaal wordt de herdenking omlijst door chazan Ken Gould, Hester Groenleer en Matthias Havinga. De herdenking begint om 19.00 uur. Na afloop is er een receptie in de Tuinzaal van de Hooglandse Kerk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×