Raul Midón krijgt de zaal stil in de Gebr. De Nobel (Hoofdfoto: Simon Duindam, reportage: PR).

Rhythm, Groove & Bass Festival trekt vijfduizend bezoekers

Afgelopen zondag sloot het Rhythm, Groove & Bass Festival met een optreden van Bo Saris de eerste editie af. Tien dagen lang was in de Leidse binnenstad een groot scala aan nationale en internationale jazzartiesten te bewonderen. Het festival trok in totaal ruim vijfduizend bezoekers.

In het laatste weekend was de meeste activiteit te bespeuren in de Gebr. De Nobel. Vrijdag kreeg de blinde New Yorkse muzikant Raul Midón de zaal aldaar muisstil met een bijzonder concert. Zaterdag huisvestte het poppodium samen met het tegenovergelegen Scheltema het avondvullende Funked Up XL, met optredens van onder andere Postmen en Lefties Soul Connection.

Op de laatste dag van RGB Festival stonden OPEN voor JAZZ en de finale van de Leiden Boonekamp Jazz Award op het programma. Vanwege het stormachtige weer werd de buitenprogrammering verplaatst naar winkels, kroegen en platenzaken.

Vanwege het succes van deze eerste editie staat nu al vast dat het festival volgend jaar een vervolg gaat krijgen. De organisatie wil de lat dan nog hoger leggen, door onder meer Leidse kerken als locaties toe te voegen en de samenwerking te zoeken met musea.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×