Een vol Plato tijdens Record Store Day in Leiden. (Foto: PR).

Live muziek tijdens Record Store Day in Leiden

De platenzaken Plato en Velvet vieren Recordstore Day in Leiden. Bij beide platenzaken de hele dag live muziek. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een afterparty in poppodium Gebr. de Nobel. Enkele artiesten die komen optreden zijn Sue the Night, PAUW, Matt Simons, Horses on Fire en Afterpartees.

Velvet

De dag wordt afgetrapt in Velvet Music Leiden. In de platenzaak treden maarliefst negen artiesten en bands op. Enkele artiesten zijn Matt Simons, Horses on Fire, Orgelvreten en de Leidse band Glossy Jesus. De winkel gaat om 09.00 uur open, toegang is gratis.

Plato

In Plato staan drie bands op het programma. PAUW trapt om 11.00 uur af. Vervolgens is er een optreden van The Black Marble Selection. Sue the Night treedt als laatste op in Plato. Toegang is ook hier gratis.

Afterparty in Gebr. de Nobel

Samen met de twee eerder genoemde platenzaken organiseert poppodium Gebr. de Nobel een afterparty om Record Store Day af te sluiten. Op het programma staan ZzZ, The Miseries, Afterpartees, Green Hornet, Sue the Night en Glossy Jesus. Toegang kost 12,50 euro. Als je overdag iets koopt bij één van de twee Leidse platenzaken kost de afterparty 10 euro.

Record Store Day wordt sinds 2007 wereldwijd elk jaar op de derde zaterdag van april gevierd. Op deze dag wordt de cultuur van de onafhankelijke platenzaak gevierd.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×