Het vermaledijde hek op het pad van Bremmer (Afbeelding: Bing Maps).

Gemeente plaatst hek voor ingang biologische kwekerij

De biologische kwekerij De Groene Cirkel, vlakbij Endegeest, is sinds dit jaar niet meer zo eenvoudig te bezoeken. Dat komt omdat de gemeente Leiden in januari een hek heeft laten plaatsen op het pad van Bremmer, de route naar de kwekerij voor veel mensen blokkerend.

“Het is een groot houten hek, dat is neergezet zodat fietsers de route niet gebruiken. Bewoners hadden daarover geklaagd”, vertelt Clazien Hoefnagel van de Groene Cirkel. “Je moet nu met een trappetje over het hek klimmen. Maar er komen hier veel oudere en mindervalide mensen die dat niet kunnen. Dat je niet meer kan fietsen is niet erg, maar iemand met een rolstoel moet wel naar onze tuin kunnen komen.”

De kwekerij is nu samen met de gemeente aan het kijken naar een oplossing, maar tot nu toe zonder resultaat. “Wij zouden graag een klaphek aan het begin van het pad zien”, vertelt Hoefnagel. “We hopen op een verandering van de gemeente, maar het is voorlopig onduidelijk wat er gaat gebeuren. Het hek is overigens al drie keer weggezaagd, níet door ons overigens, maar tot nu toe telkens weer teruggekomen.”

Protesteren tegen het hek en steun aan de kwekerij betuigen kan via hun facebookpagina.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×