(Foto: PR).

Lentebierwandeling in Leiden: Proef het voorjaar

Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze organiseren op zondag 3 mei de Lentebierwandeling Leiden. Een gezellige wandeling door de historische Leidse binnenstad, waarbij de bezoeker zes lentebieren van kleine Nederlandse brouwerijen in zes verschillende cafés proeft. Ook is er een High Tea Tocht voor de niet-bierliefhebbers.

Bijzondere Lentebieren op tap met bijpassend hapje
Het aanbod bestaat uit frisse lentebieren op tap van kleine Nederlandse brouwerijen. Sommige bieren zijn nog nooit eerder uitgebracht en beleven op deze dag hun première. De dag is bedoeld als promotie van het bier van het Nederlands speciaal bier. De bieren worden allen voorzien van een bijpassend hapje.

Twee routes
De wandeling gaat in twee vaste routes door de historische binnenstad van Leiden langs zes van de twaalf deelnemende cafés waaronder: Biercafé Lemmy’s, Café L’Espèrance, Café Re-Spons, Sociëteit de Burcht, Etablissement Einstein, Café de Keyzer, Café de Vergulde Kruik, Café de Kroeg, Dranklokaal de WW, Café van Hout, Café de Uyl van Hoogland en Café de Plantage.

Deelname is € 27,50 p.p. Hiervoor ontvangt de deelnemer een bierwandeling glas, zes lentebieren met hapje, routebeschrijving, oorkonde en leuke attentie. Inschrijven voor de bierwandeling kan tot 1 mei via www.bierwandeling.nl. Er kan op de dag zelf niet worden ingeschreven.

Oorkonde en attentie
Na afloop ontvangen de deelnemers een oorkonde en een leuke attentie. Het speciale glas mogen ze ook houden. De Lentebierwandeling start om 14.00 uur en eindigt als je de complete route hebt afgelegd (uiterlijk 19.00 uur).

High Tea Tocht op dezelfde dag
Om ook de niet-bierdrinkers van dienst te zijn organiseert Groepswijzer.nl een High Tea Tocht. Een wandeling door de stad waarbij in elk deelnemend restaurant wordt genoten van een ander bestanddeel van een echte Engelse High Tea. Zo serveert het ene restaurant scones, het volgende sandwiches, een ander weer quiche en ga zo maar door. Deze restaurants worden met elkaar verbonden door een aantrekkelijke beschreven wandeling.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×