De monumentale villa aan de Maredijk wordt na jaren dan toch gerenoveerd. (Archieffoto: Chris de Waard).

Historische villa Maredijk 161 opgeknapt

De monumentale villa uit 1887 aan de Maredijk wordt in oude luister hersteld. De door de Leidse architect WC Mulder (1850-1920) ontworpen villa in neo-rennaissancestijl was eerder eigendom van de Leidse fabrikantenfamliie Hoeken. Volgens de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed is de villa is een goed voorbeeld van een villa van een fabrikantengeslacht uit het laatste kwart van de 19e eeuw. Het pand is zeer rijk en zorgvuldig afgewerkt en gedetailleerd en bevat een voor Leiden zeldzaam en uitzonderlijk gaaf bewaard interieur.

De villla op Maredijk 161 wordt opgeknapt door het aannemersbedrijf Jobo die ook eigenaar is van het pand. Daarna zal het pand worden verkocht. Een jaar of tien geleden stond de villa nog op de nominatie om gesloopt te worden. Om dat te voorkomen plaatste de gemeente het historische pand in 2004 op de gemeentelijke monumentenlijst.

Cultuur Leiden villamaredijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×