Leidenaar op inbrekerspad in Voorschoten

Agenten werden gisteravond om 19.30 uur op de Joke Smitlaan in Voorschoten aangesproken door een getuige die een man door de tuinen aan het Wilhelmina Drucker erf had zien struinen. De getuige had nog maar net het signalement van de verdachte aan de agenten doorgegeven toen zij hem op de Joke Smitlaan zagen lopen.

Agenten spraken de 33-jarige man uit Leiden aan, waarbij meerdere getuigen zeiden dat deze man zojuist door de tuinen was gelopen en aan deuren van woningen en tuinhekken zat gerommeld. De man – een bekende van de politie – werd daarop aangehouden.

Hij had een kniptang bij zich. Dit wordt beschouwd als inbrekerswerktuig. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Inbrekerswerktuig
Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×