Tijdens het project 'De Atlas op het Plein' konden bewoners van Leiden Noord langskomen om verhalen te vertellen over de wijk. Aan de hand van die verhalen is nu de muziektheaterroute 'Noorderling' gemaakt. (Foto: Marc Blommaert).

Muziektheaterroute van start in Leiden Noord

De straten van de Leidse Kooi zijn sinds gisteren het podium van de muziektheaterroute Noorderling. De theatermakers van het stadsgezelschap PS|Theater hebben de beste plekjes in Leiden Noord uitgekozen om hun muziek ten gehore te brengen.

De theaterroute Noorderling gaat over de wijk de Leidse Kooi en haar bewoners. Het publiek trekt met een koptelefoon op door De Kooi en maakt zo kennis met de wijk en haar verhalen. Enkele locaties die worden aangedaan tijdens de route zijn het dak van Het Gebouw, de vijver van het Kooipark en de Mimar Sinan Moskee.

Noorderling wordt gespeeld door theatermakers Rian Evers, Julia Schmitz en Tijs Huys. Zij vertellen het verhaal van drie ‘families’ in de Kooi: de Kooienaren, de Kooi-bewoners die vanuit een ander land naar de wijk zijn gekomen en de gloednieuwe bewoners. In eerste instantie lijken ze heel verschillend, maar eigenlijk hebben ze veel gemeen, blijkt tijdens de voorstelling.

Theatermakers Rian, Julia en Tijs en radiomaker René verzamelden verhalen over de wijk met ‘De Atlas op Het Plein’. Aan de hand van al die informatie over Leiden Noord hebben ze muziektheaterroute Noorderling gemaakt.

Entree

Noorderling speelt vanaf nu tot en met zondag 19 april en van woensdag 22 tot en met zondag 26 april. Per avond kunnen er vijftig mensen mee. De voorstelling begint op Het Plein van Leiden (Kooiplein) en start om 19.30 uur. Kaarten zijn te bestellen per e-mail en kosten 10,00 euro. Wie zelf in De Kooi woont, betaalt 5,00 euro. Vermeld voor deze korting je postcode bij je reservering.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×