Lammermarkt: Archeologen stuiten op 17e-eeuwse funderingen

3

Op de Lammermarkt is de afgelopen periode gewerkt aan de eerste fase van de bouw van de ondergrondse parkeergarage. Daarbij zijn de betonnen buitenwanden van de ronde garage gestort. Nu wordt er archeologisch onderzoek uitgevoerd, als dat is afgerond kan de garage worden uitgegraven en ontstaat er een enorme bouwput van tientallen meters diep.

Delen

3 reacties

  1. Over 500 jaar zal het restant der mensheid kunnen graven op dezelfde plaats. Hoge concentraties fossiele derivaten, verroest blik, verrot beton en verweerde munten met de kop van een Italiaan. De archeologen treffen hier een stuitend voorbeeld aan van de leidse beschaving anno 2015. De neoliberale geldmegalomanie die in Leiden korte heerste en toen roemloos ten onder ging.

  2. en de uitstel om het project op tijd af te krijgen is begonnen. Ja en hiervoor moest nu de kermis wijken wat een gezellige stad is leiden toch geworden.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline