Archeologen van BAAC zijn hier bezig met het opgraven van de funderingen van 17e-eeuwse huizen die hier ooit stonden. "Op de voorgrond een tweetal ronde waterputten. Eén van hout en één van baksteen," vertelt stadsarcheoloog Chrystel Brandenburgh enthousiast. (Foto: Teun de Reede).

Lammermarkt: Archeologen stuiten op 17e-eeuwse funderingen

Op de Lammermarkt is de afgelopen periode gewerkt aan de eerste fase van de bouw van de ondergrondse parkeergarage. Daarbij zijn de betonnen buitenwanden van de ronde garage gestort. Nu wordt er archeologisch onderzoek uitgevoerd, als dat is afgerond kan de garage worden uitgegraven en ontstaat er een enorme bouwput van tientallen meters diep.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×