Leidse raad wil huurders compenseren voor kosten HR-ketels

De duurzaamheidsfondsen die Leiden heeft ingesteld worden maar mondjesmaat gebruikt en dus komt de gemeenteraad nu zelf met voorstellen voor maatregelen die uit het fonds kunnen worden bekostigd om het milieu te sparen. Bijvoorbeeld het compenseren van huurders van sociale huurwoningen als ze een hoogrendementsketel krijgen. Plaatsing van zo’n ketel gaat doorgaans gepaard met een huurverhoging.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/201243324″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

“Die verhoging kan prima worden terugbetaald uit het duurzaamheidsfonds,” vindt PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla die zich stoort aan het feit dat wethouder De Wit van duurzaamheid zelf niet met initiatieven komt: “In het fonds zitten miljoenen en miljoenen. Als we zo doorgaan duurt het 32 jaar voor de pot leeg is. Dat is niet goed voor het milieu.”

Volgende week stemt de raad over het voorstel van de PvdA dat in elk geval al de steun heeft van een raadsmeerderheid van het CDA, GroenLinks, Leefbaar Leiden, de Partij voor de Dieren en de SP.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×