Kunstenaar Merijn Tinga onthulde vanmiddag bijna zijn hele kunstwerk. Alleen de hand van drag queen Christine Carrington bleef verhuld. Opmerkelijk genoeg mag een Leidse prostituee haar borst wel onbedekt in de hal laten hangen. Dat geldt eveneens voor het geslachtsdeeltje van de Jongen met de Duif. Dat vredesbeeldje van Pieter Starrreveld staat tussen de handen van Tinga in de hal. (Foto's: Chris de Waard).

Aan de hand in Leiden: Verhuld kunstwerk onthuld

Vanmiddag heeft kunstenaar Merijn Tinga zijn handen-kunstwerk onthuld in de hal van het stadhuis. Tientallen handen van bekenden Leidenaren hebben in plekje gekregen in de klimwand. Ook is er een videofilmpje te zien over ’the making of’ van hert kunstwerk en gaan de handen vergezeld van een fotoserie die is gemaakt door de Leidse fotografe Patricia Nauta.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/202349754″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Het kunstwerk blijft in elk geval een half jaar hangen in het atrium van het Leidse stadhuis,

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×