Wethouder Duurzaamheid Frank de Wit ondertekende samen met Leidse onderwijsbestuurders de eerste Green Deal Verduurzaming Schoolgebouwen. (Foto's: Chris de Waard).

Leids onderwijsveld ondertekent eerste 'Green Deal' verduurzaming schoolgebouwen

Vanmiddag is in de St. Josephschool in de Oppenheimstraat de eerste Leidse ‘Green Deal’ ondertekend voor de verduurzaming van schoolgebouwen. Wethouder Frank de Wit (Onderwijs en Duurzaamheid) en de deelnemende schoolbestuurders spreken daarmee af om samen op te trekken in het nemen van een hele serie maatregelen om energie te besparen en ook om andere energiebronnen te gaan gebruiken waar dat kan.

De overeenkomst tussen de rijksoverheid, gemeenten en het onderwijs moet een impuls geven aan de verduurzaming van onderwijsgebouwen. Ook moet het leiden tot een beter binnenklimaat in de scholen en dat is weer van invloed op de gezondheid en de leerprestaties van kinderen. Ook leiden de afspraken tot minder energieverbruik en meer gebruik van ‘hernieuwbare’ energie uit bijvoorbeeld zon, wind, water en biomassa. Daarnaast levert deze Green Deal een forse kostenreductie op.

Leiden greendeal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×