Leiden rijdt in het bloemencorso mee met de t. rex die dé publiekstrekker van Leiden moet gaan worden. (Foto: Dennis Oudshoorn).

Leidse t. rex in bloemencorso

Leiden doet dit jaar mee met het Bloemencorso Bollenstreek. De gemeente hoopt zo de verbinding te leggen tussen de historische binnenstad en de vele toeristen die naar de bloembollenvelden komen kijken en de Keukenhof bezoeken. De Leidse praalwagen beeldt de t. rex uit die over enkele jaren in Naturalis is te bewonderen.


Het corso reed vanavond verlicht door Noordwijkerhout. Morgen vertrekt het corso om 9.30 uur uit Noordwijk en rijdt dan via de Keukenhof naar Haarlem. Daar komt het rond 21.30 uur aan. Zondag zijn de praalwagens ook nog te bewonderen in Haarlem. Ze staan dan opgesteld op de Gedempte Oude Gracht en de Nassaulaan.

Op zaterdagmiddag 2 mei zendt Omroep Max een uitgebreide registratie uit van het bloemencorso. Die uitzending begint om 16.10 uur op NPO 2.

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×