Vorig jaar waren Spinvis en Typhoon te gast bij Noorderliefde Festival. Dit jaar is onder anderen Splendid van de partij. (Foto: Henk Aschman).

Morgen: Noorderliefde bevrijdingseditie met Splendid en De Staat

De tweede editie van het festival Noorderliefde vindt morgen plaats op en rond het nu nog braakliggend terrein naast de Mimar Sinan Moskee in Leiden Noord. De grootste namen zijn De Staat en Splendid. Die tweede band bijt om 12:00 uur het spits af. Het festival is gratis.

Op het hoofdpodium is er muziek van De Staat, Splendid en Sarah Jane. Naast deze nationaal bekende namen is er ook ruimte voor lokaal Leids talent.

Verbondenheid

Splendid

De band Splendid is één van de hoofdacts tijdens de tweede editie van Noorderliefde.

De rode draad tijdens deze tweede editie is ‘verbondenheid’. Dit houdt met name in dat de wijk bij het festival wordt betrokken. Net als vorig jaar is de Mimar Sinan Moskee een festivallocatie met randprogrammering (vorig jaar speelden verschillende singer-songwriters in de moskee). Dit jaar worden ook de ondernemers uit de buurt uitgenodigd om onderdeel te zijn van deze bevrijdingseditie.

Het Plein van Leiden

Op en rond het terrein in Leiden Noord vindt de ontwikkeling plaats van het vernieuwde Kooiplein, oftewel Het Plein van Leiden. Noorderliefde is ontstaan als één van de culturele activiteiten die georganiseerd worden rond de totstandkoming van het plein.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×