Frederik Zevenbergen voert het woord tijdens het spoeddebat dat zijn partij aanvroeg. Burgemeester Lenferink zit klaar om te reageren. (Foto's: Chris de Waard).

VVD tevreden over spoeddebat bed, bad en brood

Het interpellatiedebat dat donderdagavond op verzoek van de VVD Leiden werd gehouden in de Leidse gemeenteraad heeft geen wijzigingen opgeleverd in de manier waarop Leiden omgaat met mensen zonder papieren. Toch toonde VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen zich na afloop tevreden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/203465206″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

VVD-fractievoorzitter Zevenbergen en STUV-voorzitter Jansen over het Leidse bed, bad en broodbeleid.

Hoewel de VVD eigenlijk niet wil dat Leiden een opvangcentrum gaat inrichten waar 20 uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen worden opgevangen, is de VVD tevreden dat alle partijen het wel eens zijn over het principe dat mensen zonder verblijfstitel uiteindelijk zullen moeten terugkeren naar hun land van herkomst. “We moeten mensen geen valse hoop geven,” stelt Zevenbergen.

DSC02729Voorzitter Hilde Jansen en penningmeester Henk Boting (allebei links op de foto) van STUV volgen het debat vanaf de publieke tribune.

Ook voorzitter Hilde Jansen van de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen Leiden is blij met de uitkomst van het debat. Op de VVD na, steunen alle partijen de plannen van het college van Burgemeester en Wethouders op de opvang voort te zetten. STUV gaat verhuizen naar een nieuwe locatie waar ook die opvang en begeleiding kan worden gedaan. Waar STUV heen gaat, wil het stadsbestuur pas zeggen als omwonenden zijn geïnformeerd.

Leiden Politiek Bed-bad-broodvoorziening


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×