Foto's: Maarten Mulder.

Leiden Marathon viert jubileum met Leiden Sport Film Festival

Volgende week zondag 17 mei valt het startschot van de 25e editie van de Leiden Marathon. In het kader van het jubileum wordt het een speciale editie. Naast het NK Halve Marathon, dat dit jaar voor het eerst in Leiden zal plaatsvinden, organiseert de marathon samen met Topsport Leiden en het Leiden International Film Festival het Leiden Sport Film Festival.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/204187724″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Tjeerd Scheffer over het 25-jarig jubileum van de Leiden Marathon.

Op 14, 15 en 16 mei zullen in het Kijkhuis 16 films binnen het thema sport te zien zijn. Onder meer de Oscarwinnaar Chariots of Fire en de wielerkomedie Ventoux worden gedraaid. Ook zal, voor het eerst in Europa, de basketbalfilm Muse over Kobe Bryant vertoond worden. De organisatie stelt speciaal hiervoor de tickets gratis beschikbaar, zolang de voorraad strekt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/204187893″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Tjeerd Scheffer over de eerste editie van het Leiden Sport Film Festival.

Organisator van de Leiden Marathon, Tjeerd Scheffer is erg verheugd met het festival en met de samenwerking met het Leiden International Film Festival. “We zoeken altijd naar een verbinding tussen sport en cultuur in Leiden.  We hebben al vaker cultuur ingebracht in de Leiden Marathon. Zo’n samenwerking is toch hartstikke leuk.”

Mocht het festival een succes worden, beloofde Scheffer alvast dat deze eerste editie volgend jaar een vervolg zal krijgen. Kaartjes zijn te verkrijgen op de website van het Leiden International Film Festival.

 

Cultuur Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×