(Foto: Politie).

Nepwapens aangetroffen, verdachte aangehouden

Na een melding dat er vanuit een pand aan de Aalmarkt een wapen naar buiten was gericht, hielden agenten afgelopen zaterdagavond rond middernacht een 20-jarige student aan. Hij bleek in zijn kamer twee nepwapens te hebben.

Een 20-jarige Leidse meldde bij de politie dat er vanuit een raam van een studentenpand aan de Aalmarkt een wapen op haar was gericht. Agenten nemen een kijkje bij het bewuste pand. In één van de kamers werden, na wat tegenstribbelen van de bewoners, twee niet van echt te onderscheiden automatische vuurwapens aangetroffen en twee doosjes met balletjes. De bewoner van de bewuste kamer is aangehouden. De twee nepwapens zijn in beslag genomen.

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in Nederland verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze ‘look-a-likes’ echter verboden. Wie toch zo’n wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete. Bezitters van een dergelijk wapen worden door de politie net zo behandeld als een gewapende crimineel.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×