Tientallen minderjarigen gehoord in drugsonderzoek

softdrugsDe politie is sinds maart dit jaar samen met het Openbaar Ministerie bezig met een groot onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Op vrijdag 24 april leidde dat al tot de aanhouding van een 26-jarige Katwijker. In de woning van de verdachte werd een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

 

Inmiddels zijn in dit onderzoek in totaal al 23 minderjarigen gehoord. Onder hen zat ook een jongen die niet alleen verdovende middelen kocht van de 26-jarige Katwijker, maar die ook voor hem verkocht. De politie sluit niet uit dat er de komende tijd meerdere afnemers zullen worden gehoord.

Teamchef Peter Koot van de politie in Katwijk toont zich geschrokken van de vele minderjarige gebruikers van verdovende middelen die in het politieonderzoek naar voren zijn gekomen. De 26-jarige verdachte zit nog steeds vast en moet vandaag voor de Raadkamer verschijnen. Daar wordt bepaald of hij langer vast blijft zitten.

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×