Alle Leidse waterscoutinggroepen doen mee aan de Kaagcup, een wedstrijd die voor de 40e keer wordt georganiseerd. (Foto: Jeroen Mesman).

150 Leidse waterscouts strijden om Kaagcup

Alle Leidse waterscoutinggroepen doen volgende week mee aan de Kaagcup, dat zijn zo’n 150 deelnemers. In het Hemelvaartsweekend van 14-16 mei, trekken zo’n 1300 waterscouts naar de Kagerplassen om deel te nemen aan de 40e editie van het jaarlijkse evenement.

De Leidse verenigingen Jan van Galen Groep, Lodewijksgroep, Paulusgroep, The Ventures en The Ventures doen allen mee aan de wedstrijden. De andere deelnemers komen uit de regio’s Den Haag, Westland, Duin- en Bollenstreek, Rijn en Veen, Gouda, Haarlem en Rotterdam.

De honderden waterscouts trekken met zo’n 300 zeilboten naar de Kagerplassen om daar een weekend lang te kamperen en tegen elkaar te strijden. Tijdens de wedstrijden worden de boten ingedeeld in verschillende klassen, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×