V.l.n.r. Ronald van der Giessen (directeur Oranje Fonds), Stefan en Sharinda van der Heijden (Stichting ToReachIt), Karin Hazelhoff Roelfzema, Anne en Lotte van Oudheusden (Stichting SeniorenStudent), Carlijn Lensink (Ervaringsmaatjes) en Fred Boot (producent). (Foto: PR).

Fonds Soldaat van Oranje reikt prijzen uit

Gisteren op 10 mei, de eerste dag van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, reikte Karin Hazelhoff Roelfzema, voor de vijfde keer, de Fonds Soldaat van Oranje prijs uit. De oorkonde en een geldbedrag van 5.000 euro per project werden in de TheaterHangaar door vijf jonge initiatiefnemers in ontvangst genomen. Fonds Soldaat van Oranje is een fonds op naam binnen het Oranje Fonds en steunt initiatiefnemers die net als de verzetsstrijder eigenhandig een probleem in de samenleving te lijf gaan.

De winnaars zijn vijf maatschappelijk betrokken jongeren: Carlijn Lensink (23) zag dat veel jonge mantelzorgers het moeilijk hebben. Zij startte daarom het initiatief Ervaringsmaatjes, met vrijwilligers die ook jong zijn en hetzelfde hebben meegemaakt. Stefan (29) en Sharinda (28) van der Heijden startten vanuit hun persoonlijke ervaringen Stichting ToReachIt om jongeren te helpen na hun verslaving of detentie. Lotte (28) en Anne (27) van Oudheusden trokken zich de eenzaamheid onder ouderen erg aan en startten Stichting SeniorenStudent. Studenten gaan een jaar lang op stap met ouderen. 

De producenten van Soldaat van Oranje – De Musical begonnen in 2010 bij de lancering van de musical een Fonds op Naam bij het Oranje Fonds. Sinds 2010 ontvingen al 13 jonge initiatiefnemers deze prijs. “Met het Fonds op Naam Soldaat van Oranje willen we het gedachtegoed van Erik Hazelhoff Roelfzema voortzetten. Wij zijn dan ook verheugd vijf jonge mensen te kunnen steunen bij hun inzet voor een betere samenleving”, aldus Fred Boot, producent. “Bovendien zijn we ontzettend trots dat we in samenwerking met het Oranje Fonds deze prijs voor het vijfde opeenvolgende jaar kunnen uitreiken.” Soldaat van Oranje – De Musical is de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis en ontving al meer dan 1,6 miljoen bezoekers.

Ook werd bekend dat de musical weer wordt verlengd. Dit keer tot mei 2016

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×