(Foto: Politie Delft).

Sleurhut: Dieven stelen per ongeluk ook eigenaar caravan

Twee caravandieven van 36 en 23 jaar werden in de nacht van vrijdag op zaterdag op een heel heel vreemde manier betrapt toen ze in Delft een caravan meenamen. De eigenaar, 29-jarige man uit Rijswijk, was in zijn caravan aan het klussen toen de sleurhut ineens in beweging kwam. Voordat hij uit kon stappen, was de caravan al aan een auto gekoppeld en reed de auto met de caravan weg.

De man belde direct 112 en scheen vervolgens met een zaklantaarn naar de bestuurder in de auto voor hem. Op de A13 kregen de dieven door dat er iemand in de caravan zat. Ze stopten op de vluchtstrook, koppelden de caravan af en gingen er vandoor in de richting van Amsterdam.

Doordat de eigenaar van de caravan het kenteken van de auto had genoteerd, konden agenten de twee dieven even later bij Leiden aanhouden. Het stelende duo zit nog vast voor verhoor. Voor de Rijswijker liep zijn eerste caravanrit van het seizoen met een sisser af. Een voertuig van Rijkswaterstaat zorgde er later voor dat de caravan weer werd teruggebracht, omdat de politieauto geen trekhaak had.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×