Schemerstad Leiden is één van de negen signature pieces van het cultuuraanbod in Leiden die worden gepresenteerd tijdens de Signatures Cultuurweken Leiden die volgende week vrijdag beginnen. (Foto: PR).

Vrijdag 22 mei: Opening Signatures Cultuurweken Leiden

Van 22 mei tot en met 7 juni 2015 vinden de Signatures, Cultuurweken Leiden plaats. Dit culturele festival gaat op vrijdag 22 mei van start met een concert en vervolgens wordt er twee weken lang een breed scala aan culturele evenementen georganiseerd. De stad zelf fungeert als podium voor de negen evenementen die het hoofdprogramma vormen: de signature pieces van het cultuuraanbod van Leiden.

Openingsconcert
Op 22 mei om 20.00 uur verzorgt ‘de Leidse Hofjesconcerten’ een bijzonder duoconcert in de Hooglandse Kerk. In dit concert worden de internationaal bekende bandoneonist Carel Kraayenhof, beroemd om zijn Argentijnse tango, en Lavinia Meijer, een van de beste harpisten ter wereld, samengebracht.

Drie evenementen tijdens Pinksterweekend

Schemerstad
22, 23 en 24 mei – Vertrekpunt: Apothekersdijk.
Schemerstad, het theaterevenement langs het Leidse water. Het publiek vaart in gearrangeerde boten, of met eigen boot langs vijf speciaal voor Signatures, Cultuurweken Leiden gemaakte voorstellingen.

Leidse Hofjesconcerten
23, 24 en 25 mei – Leidse hofjes.
De mooiste Leidse hofjes bieden een podium aan aanstormend en gevestigd muzikaal talent. Vorig jaar trokken de concerten in ruim 25 hofjes meer dan 10.000 bezoekers. Er zijn verschillende muziekroutes die langs deze bijzondere hofjes leiden.

Festival Openluchthotel van Fields of Wonder
23, 24 en 25 mei – Stadspark De Burcht.

De Burcht vormt het hart van het Openluchthotel, waarin Leiden voor één nacht wordt omgetoverd tot het grootste pop-up hotel van Nederland. Ook dit jaar ontwierpen kunstenaars unieke hotelkamers voor de cultuur minnende, avontuurlijke hotelgast om de nacht onder de Leidse sterrenhemel in door te brengen.

Overige activiteiten van het programma van de Signatures Cultuurweken zijn:

– Beelden in Leiden 13 mei tot en met 2 augustus

– De Veenfabriek – Tulpmania 29 april tot en met 31 mei

– Museumnacht Leiden zaterdag 30 mei

– De Leidse Olympus zondag 31 mei

– Leiden International Film Festival Summer Special 4, 5 en 6 juni

– SummerJazz Festival zondag 1 juni

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×