Fiets lokt heler en steler

Een 44-jarige Leidenaar nam begin deze maand vanaf de Lange Mare een fiets mee. De man had niet door dat het om een lokfiets van de politie ging. Hij stalde de fiets bij een woning in de Prinsenstraat. Afgelopen zaterdag zagen agenten dat de fiets werd verplaatst. De man nam de fiets mee naar een ander adres in Leiden en verkocht hem daar aan een 38-jarige plaatsgenoot. Beiden werden daarop aangehouden. De een voor diefstal en de ander voor heling van de fiets.

De politie maakt gebruik van ‘lokfietsen’ in gebieden waar met regelmaat fietsen worden gestolen. Deze vrij nieuwe fietsen staan op straat en worden door agenten onopvallend in de gaten gehouden. De lokfietsen bevatten tevens speciale beveiligingsapparatuur, waardoor de politie een signaal krijgt als de fiets wordt verplaatst.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×