Henny Keereweer is de nieuwe voorzitter van het rode Kruis, afdeling Leiden. (Foto: PR).

Henny Keereweer nieuwe voorzitter Rode Kruis Leiden

keereweerDe 58-jarige Henny Keereweer is de nieuwe voorzitter van het Rode Kruis Leiden. Keereweer was tot de verkiezingen van vorig jaar maart de voorzitter van de Leidse PvdA-fractie. In het dagelijks leven is hij advocaat en mediator.

Keereweer gaat zich de komende tijd vooral richten op kennis maken en verbinding zoeken. Van EHBO verlening tijdens evenementen zoals de Leiden Marathon en Werfpop, de samenwerking met de Rode Kruisafdeling in Voorschoten, de opzet van activiteiten rond zelfredzaamheid en de Rode Kruisweek. Van 14 tot en met 20 juni vindt de jaarlijkse collecteweek weer plaats, waarvan de opbrengst voor 100% ten goede komt aan het werk van de Rode Kruis afdeling in Leiden. Tijdens de Rode Kruis week wordt ook een speciaal evenement georganiseerd met demonstraties in de binnenstad van Leiden met als thema ‘In tijden van nood staat niemand alleen’.

 

Keereweer: “Voor veel mensen is de aanwezigheid van het Rode Kruis bij evenementen en rampen vanzelfsprekend. Totdat je je realiseert dat deze organisatie bijna geheel gerund wordt door goed opgeleide vrijwilligers; jonge en oudere mensen, vrouwen en mannen die nog studeren, werken of al gepensioneerd zijn. In Leiden ligt dat aantal op ruim 180, in Nederland op 32.000 en wereldwijd maar liefst op 97 miljoen! Mensen die in hun vrije tijd ongelooflijk veel werk verzetten voor hen die dat nodig hebben. Soms met gevaar voor eigen leven. Maar het Rode Kruis doet nog veel meer. Zo proberen we samen met bewoners onveilige situaties in hun huis op te lossen en leren we mensen te helpen hun netwerk te gebruiken in geval van nood met de cursus ‘sterk door je netwerk’. En daar loop ik nou warm voor: Je belangeloos samen met anderen inzetten voor hen die onze hulp nodig hebben! Wat krijg je er voor terug? Waardering; tranen van geluk of opluchting; een goed gevoel en vrienden!”

Het Rode Kruis Leiden
In Leiden beschikt het Rode Kruis Leiden over ruim 180 vrijwilligers. Zij bieden noodhulp, evenementenhulp en sociale hulp/zelfredzaamheid aan de inwoners van regio Leiden, Leiderdorp, Gelderswoude, Hoogmade, Kaag, Leimuiden, Nieuwe Watering, Oude Ade, Oude Watering, Rijnsaterwoude, Rijpwetering, Roelofarendsveen en Zoeterwoude. Vrijwilligers van het Rode Kruis Leiden zetten zich in voor verschillende activiteiten; van Eerste hulpverlening bij rampen of evenementen zoals de Koningsspelen en de 3 Octoberviering tot bevolkingszorg en zelfredzaamheid. Meer onze de afdeling staat op www.rodekruisleiden.nl.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×