Actie in de stad. Dit keer moest een VIP beschermd worden tijdens een oefening op de Haarlemmerstraat. (Foto's: 112 Sleutelstad).

Speciale politiedienst oefent op Haarlemmerstraat

Er wordt deze dagen wat afgeoefend door verschillende diensten. Na de grote oefening voor politievrijwilligers was het gisteren de beurt aan de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB). Een speciale eenheid van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) die is belast met de persoonsbeveiliging van bijvoorbeeld leden van het Koninklijk Huis, politici of ambassadeurs.

Op de Haarlemmerstraat werd gisteren aan het einde van de middag een oefening gehouden, waarbij een VIP beschermd moest worden. Daarbij vloog ook een politiehelikopter boven het centrum om de omgeving van bovenaf in de gaten te houden. Tijdens de oefening vonden er twee ‘incidenten’ plaats, bij V&D en bij KPN winkel¬†op de Haarlemmerstraat. De VIP werd daar direct afgeschermd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×