Het bestuur van Beelden in Leiden samen met (bijna) alle deelnemende kunstenaars. (Foto: Emile van Aelst). Fotoreportage: Chris de Waard.

BIL 2015: Botanische beelden aan de Hooglandse Kerkgracht en de hortus

Gisteren is de vierde editie van Beelden in Leiden (BIL) van start gegaan op de Hooglandse Kerkgracht en in de Hortus Botanicus. Het thema van BIL is dit jaar ‘botanica’. Alle beelden hebben dus iets met planten. Of in elk geval heeft de kunstenaar er een botanisch verhaal bij.¬†Tijdens de drukbezochte opening in de Lutherse Kerk maakte juryvoorzitter Job Ubbens de winnaar bekend van de Frans de Wit-prijs. Die prijs ging dit jaar naar Maaike Knibbe.

De radio-uitzending Nieuws071 op Sleutelstad 93.7 FM stond vandaag in het teken van Beelden in Leiden.

Tot en met 2 augustus staan op de Hooglandse Kerkgracht tien beelden, in de hortus zes en in de Beelden in Leiden Galerie aan de Hooglandse Kerkgracht is nog kleiner werk te zien van de kunstenaars. Volgend jaar gaat Beelden in Leiden samenwerken met het Bio Science Park Leiden. Het thema wordt dan ‘live science’. Er komen dan tien beelden op de Hooglandse Kerkgracht, tien beelden in het Leeuwenhoekpark en ook op het grasveld voor het LUMC komt op vier plekken kunst. Met die extra grote tentoonstelling viert Beelden in Leiden dan het eerste lustrum.

In 2017 is er een coalitie met De Lakenhal. Het is dan 100 jaar geleden dat kunststroming De Stijl ontstond in Leiden. Een van oprichters van de stijl is Theo van Doesburg. Zijn beeld ‘Vierkant in Vierkant’ heeft dan mogelijk een plek ergens in het centrum van Leiden.

 

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×