De belangstelling voor het vijfde textielfestival is enorm. Vanmorgen werd het officieel geopend in de Pieterskerk. (Foto: Peter Visser.).

Textielfestival spectaculair geopend in Pieterskerk

Met toespraken, een prijsuitreiking, een lintje van burgemeester Lenferink voor drijvende kracht Hanny Spierenburg en een performance door Lichel van den Ende is het vijfde Textielfestival vanochtend officieel geopend in de Pieterskerk.

Het is de tweede keer dat het festival in Leiden wordt gehouden, ook de vorige editie – in 2010 – was hier al neergestreken. De kerk is het hart van alle activiteiten, met onder andere tentoonstellingen, een internationale textielwedstrijd, een textielmarkt en workshops.

Daarnaast is er een textielroute langs meer dan 40 locaties, zoals musea, galeries, winkels en de bibliotheek. Het festival duurt nog tot en met zaterdag en is een initiatief van STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum). Meer info is te vinden op www.textielfestival.nl. Er worden circa 10.000 bezoekers verwacht.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×