De jazzveteraan John Engels werd eergisteren 80 jaar oud. (Foto: PR).

Jazzdrummer John Engels viert 80e verjaardag in Leiden

Jazzdrummer John Engels treed met zijn op in Hot House Leiden in Tuinzaal de Burcht aan de Burgsteeg. De befaamde drummer werd woensdag 80 jaar en doet op deze hoge leeftijd een tour door Nederland. ’s Middags is er in de BplusC een lezing over Engels door Jeroen de Valk, wie onlangs een biografie over de jazzdrummer schreef.

Het John Engels Kwintet brengt tijdens de ‘Vogel Vrij Tour’ een ode aan de jazzgroep ‘Diamond Five’. Met die groep maakte John Engels van 1957 tot 1961 furore in de Amsterdamse ‘Jazzclub Sheherazade’. Kaartjes kosten 15 euro en zijn te reserveren op de site van Hot House Leiden.

Lezing

In de BplusC aan de Nieuwstraat wordt om 15.30 uur een gratis toegankelijke lezing gehouden door Jeroen de Valk. Hij schreef onlangs de biografie ‘Hé vogel, wanneer spelen we weer?’ over John Engels. Die titel verwijst naar Engels’ vaste reactie als iemand vraagt wanneer hij eindelijk met pensioen gaat. John Engels gaat naar eigen zeggen nooit met pensioen.

Cultuur BplusC jazzonsunday jazzstad jazzweek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×