Twee hoogbejaarden slachtoffer van babbeltruc

2

Twee hoogbejaarden uit Leiden (91 en 93 jaar) zijn gisteren met een babbeltruc opgelicht door twee onbekende vrouwen. De twee daders doorzochten na een babbeltruc de kastjes van de bejaarden en stalen het geld wat ze daar vonden.

Twee vrouwen belden donderdag omstreeks 11.30 uur bij de woning aan de Haagweg aan en beweerden dat ze last hadden van een verstopping . Zij vroegen aan de bewoonster of zij ook in hun woning een verstopping hadden en of ze even mochten kijken. Toen de 91-jarige bewoonster toestemming gaf om even te kijken, sloeg het tweetal daders toe. Toen het stel weg was, bleek dat zij geld uit een kastje gestolen hadden. De politie stelt een onderzoek in. Een buurtonderzoek werd direct ingesteld.

Babbeltrucs

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Iedereen loopt kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Als je het niet vertrouwt, bel dan met de politie op 0900-8844.

Delen
Rabobank Wensenfonds

2 reacties

  1. Als hoogbejaarden langer thuis blijven wonen zoals de politiek wil, worden zij wel een nieuwe doelgroep voor oplichters. Dit gaan we dus vaker lezen denk ik.

  2. Hoogbejaarden opbergen?? Alle slachtoffers van oplichters opbergen??
    Mijn voorkeur is: oplichters opbergen en liefst een flink poosje.

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline