Drie paarden hadden vannacht geluk. Ze liepen zonder ruiter over de Vlietweg en de Europaweg. Ze bleven ongedeerd. (Foto's: Politie).

Politie vangt paarden op Europaweg

Surveillerende agenten zagen gisteravond laat wel een heel bijzonder tafereeltje op de Vlietweg. Rond 23.20 uur galoppeerden er drie paarden langs de politiewagen. Zonder ruiters. De agenten keerden hun auto en volgden de paarden naar de vaak drukke Europaweg. Enkele automobilisten konden de paarden daar maar net ontwijken.

paarden

Met een tweede politie-eenheid konden de paarden uiteindelijk vlak na de brug over de A4 worden tegengehouden. Daar gingen ze er echter opnieuw vandoor. Uiteindelijk lukte het met hulp van passanten om de rijbaan te blokkeren en de paarden te vangen.

De eigenaar was inmiddels wakker gebeld door de meldkamer en kwam ook een handje helpen. Hij deed de paarden hun halsters om, waarna hij ze mee kon voeren. Omdat de afstand naar zijn woning aan de Vlietweg wat ver was om te lopen, heeft een politieauto een trailer opgehaald waarmee de van de paarden naar huis werden gebracht. Het ging om nog jonge dieren. De eigenaar is zelf op de rug van het derde paard naar huis gereden.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×