Verkeerde datum op medailles Leiden Marathon

18

Op de medailles van de zondagsafstanden (alle afstanden behalve de 5 kilometer) van de Leiden Marathon staat in plaats van 17 mei de datum 16 mei 2015 vermeld. De organisatie biedt via hun website alvast hun oprechte excuses aan voor de fout.

HondMetFouteMedaille

De hond van organisator Mok Scheffer lijkt maar al te blij met de mislukte medaille. (Foto: Twitter).

De organisatie had bij een fabriek in China de medailles besteld. Bij aankomst bleken de data op de exemplaren voor de zondagsafstanden niet te kloppen. Het was toen al te laat om nieuwe prijzen te bestellen. Deelnemers die toch een medaille met de juiste datum willen, kunnen deze per email opvragen.

Delen

18 reacties

 1. Fieke Geijer

  Misschien in de toekomst alle afstanden maar weer op de zelfde datum? Of een controleur meesturen naar China? De medailles in Nederland laten maken? 🙂

 2. Piet Pekelharing op

  Ik mag toch wel aannemen dat die hond de op zijn medaille aangegeven afstand daadwerkelijk heeft gelopen?

  Bovenal blijf ik van mening dat de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden hersteld dient te worden.

 3. In leiden heb je ook een medaille huis, hoek levendaal/ oranjeboomstr , waarom China kinderarbeid ????.

 4. Wellicht is het handig, zoals het jaren gedaan en goed gegaan is, ze te bestellen bij Scheffers sportprijzen Levendaal fantastische service aardige mensen.

 5. Joost van Wassenaer op

  @ Piet Pekelharing. De besluitvorming in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden kon alleen maar plaatsvinden bij consensus! Voordeel: geen belastingverhogingen of nieuwe belastingen; nadeel: er kwam nagenoeg niets van de grond, tenzij doorgedrukt door Holland en met name Amsterdam; geld is macht.
  OK, voor die tijd erg nieuw en revolutionair, maar voor deze tijd een ramp; zoiets als de EU. Wat er op het huidige bestuur is aan te merken, is dat de 2e Kamer van de Staten Generaal is verworden tot applauscollege voor de regering, omdat de regeringspartijen doorgaans een zetelmeerderheid bezitten.

  • Piet Pekelharing op

   Dat in de Republiek besluiten uitsluitend bij consensus konden worden genomen is niet helemaal waar. Het hing namelijk af van het onderwerp. Een aantal beleidsterreinen van gemeenschappelijk belang waren overgeheveld naar de Staten-Generaal. Zo kon een gewest niet zelf de oorlog verklaren of vrede sluiten. Het is dan ook onzin om te stellen dat doordat Zeeland zich kon onttrekken aan de Vrede van Munster en daardoor in oorlog bleef met Spanje.

   http://www.digibron.nl/search/detail/012df51a140f57911f791734/zeeland-wil-vrede-met-spanje

   Zie ook de volgende opmerking: “Het verbond was meer een kruising tussen een confederatie en een federatie, waarbij het verbond in vorm en theorie meer een confederatie was en in praktijk juist meer een federatie.” (http://nl.wikipedia.org/wiki/Republiek_der_Zeven_Verenigde_Nederlanden#Bestuur)

   Overigens wordt in de Raad (van Ministers van de Europese Gemeenschappen) over de meeste onderwerpen bij gewogen meerderheid beslist.

 6. Triest dat we zelfs voor zo’n Leids gebeuren geen Leidse bedrijven inschakelen. Daar was toch wel een mouw aan te passen geweest. Ga u schamen, organisatie!

 7. Het vakmanschap in NL/Leiden is schaars maar wel hoogstaand van kwaliteit. En duur. Gelukkig heeft Leiden de LIS, chapeau. De duitse overheid/bedrijven (b.v. in Solingen) doen het beter. Die hebben – in tegenstelling tot de NL neoliberalen onder Balkende/Rutte – het onderwijs niet wegbezuinigd. Hier zeuren door het ministerie ingehuurde heren in sjieke pakken eindeloos over kansen voor vmbo’ers. Leidt tot niets. Bedrijven schreeuwen om vakmensen, maar het onderwijs levert niet meer. Dus doen ze het zelf maar. Veel te laat, maar beter te laat dan nooit. Wie weet volgend jaar weer medailles van eigen bodem of uit Duitsland. Marathon organisatie krap eens achter uw oren.
  Wie weet verplaatst Joh. Enschede haar Draakhi medailles binnenkort ook naar China. Staat er ineens de kop van Mao erop ipv onze pekelvaste vastgoed magnaat ;))

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline