Het in de prijzen gevallen Museumcafé Volkenkunde (Foto: PR).

Museum Volkenkunde trekt recordpubliek met geisha's en schenkt lekkerste koffie

Afgelopen maandag eindigde de tentoonstelling GEISHA in het Museum Volkenkunde. Met ruim 100.000 bezoekers is het de succesvolste tentoonstelling in het bestaan van het museum. De tentoonstelling was vanwege de grote belangstelling anderhalve maand verlengd.

GEISHA liet de bezoeker kennis maken met de vrouw achter het Japanse fenomeen. Reportages, schilderingen, kimono’s en muziekinstrumenten toonden een beeld van haar leefomgeving. De tentoonstelling was geopend van 10 oktober 2014 tot en met 25 mei 2015.

Bovendien belandde het café van het museum bij de verkiezing Beste Museumcafé van Nederland op de derde plaats. Het publiek vond daarboven dat het café van alle museumcafés de lekkerste koffie schenkt. De volgende tentoonstelling, getiteld ‘GRRR’, start vanaf 25 juni. Deze zal in het teken staan van machtige dieren van over de hele wereld.

Het draakje Toejoe

Het draakje Toejoe , te zien op de aankomende tentoonstelling GRRR (Foto: PR)

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×