Museumnacht introduceert muzikaal Nachtpad

Aanstaande zaterdag vindt voor de zevende keer de Leidse Museumnacht plaats. De deelnemende musea hebben allen programma’s samengesteld binnen het thema ‘sensatie’. Nieuw dit jaar is het zogeheten Nachtpad. Op verschillende locaties op straat kunnen bezoekers luisteren naar akoestische muziek of kijken naar kunst als zij van het ene naar het andere museum wandelen. Op het Rapenburg zwemt zelfs een heuse vinvis in de gracht.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/207355462″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Ook nieuw zijn de deelnames van de Stichting Erfgoed Leiden en Omstreken, met een pianoconcert van Yvo Verschoor op de Boisotkade, en van Molenmuseum de Valk. Dat biedt de mogelijkheid ‘Leiden By Night’ te zien vanaf de molen. Ook zal de Leydse KluchtenCompagnie bij de molen een molenaarsklucht spelen, vanaf 20.30.

Verder onder meer: een theatervoorstelling over de betoverende schoonheid van een bloem in de Hortus botanicus, de Kindermuseumnacht in Naturalis met onder andere een vleermuizenexpeditie en een fooddesigner die sushi bereidt in het Sieboldhuis. De nacht wordt afgesloten in de Gebr. de Nobel, vanaf 00.30 uur.

Kaarten zijn te koop op de site.

Kindermuseumnacht1

 

 

 

 

 

 

De Kindermuseumnacht in Naturalis (Foto: Naturalis).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×