De Gouden Spike vorig jaar (Foto's:  PR).

Topatleten zorgen voor sterk bezette Gouden Spike

140614-066De 44ste editie van de Gouden Spike zal een sterk bezette worden. Verschillende topatleten uit binnen- en buitenland zullen zaterdag 13 juni op de baan van Leiden Atletiek proberen de limiet te halen voor de WK, die eind deze zomer in China zullen plaatsvinden.

 

Tot de toppers behoren meerkampster Nadine Broersen, langeafstandsloopster Jip Vastenburg en 800-meterloper Thijmen Kupers. Ook paralympisch kampioene Marlou van Rhijn zal in Leiden op jacht gaan naar nieuwe wereldrecords.

De sterke bezetting is volgens de vereniging te danken aan het ‘Dafne Schippers-effect’. Schippers – vorig jaar tweevoudig Europees sprintkampioen – is de vaandeldraagster van een nieuwe lichting nationale toptalenten. “Atletiek zit in Nederland in de lift en dat zal het publiek in Leiden weten ook”, aldus de organisatie.

Rond 16.00 uur begint het voorprogramma en iets na 21.00 uur zal een jury bekend maken welke atleet of atlete met de felbegeerde Gouden Spike naar huis mag gaan. Entree is 5 euro, voor jongeren onder de 16 is het gratis.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×