Leo Martina: Vanavond en morgen afscheid van overleden salsakoning

Leo Martina danst niet meer. Afgelopen vrijdag overleed de ‘salsakoning van Leiden’ na een kort ziekbed. Hij werd slechts 57 jaar. Leo Martina was een van de oprichters van dansschool Dos Bailadores die hij samen met Monique Struch sinds 1992 runde. Daarnaast was in een graag geziene gast bij allerlei evenementen in Leiden waar hij en Monique salsademonstraties en workshops gaven.

Een video ter nagedachtenis aan Leonard Haïm José Martina zoals ‘Don Leo’ voluit heet.

Iedereen die afscheid van Leo wil nemen kan nog vanavond en morgenavond terecht aan de Perzikweg. Leo ligt opgebaard in zijn geliefde dansschool waar familie en vrienden elke avond ‘zijn leven vieren’, zoals ze het zelf verwoorden. De condoleancebijeenkomsten zijn tussen 18.30 uur en 22.00 uur. Er mogen geen foto’s gemaakt worden, wel worden foto’s van of met Leo erg op prijs gesteld voor in het condoleanceboek. Naar Leo’s eigen wens wordt verzocht om geen bloemen mee te brengen.

Leo-Martina.JPGLeo Martina, twee jaar geleden hoofdgast in de uitzending van Cultuur071 bij Sleutelstad FM.

Leo werd op nieuwjaarsdag 1958 in Amsterdam geboren. Vrijdag 22 mei overleed hij. Na een strijd van slechts drie maanden tegen kanker. In verband met het overlijden van Leo worden er deze week geen lessen en dansavonden gegeven bij Dos Bailadores.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×