Het nummer 'Lemonade' van de Leidse band Villeneuf is al ruim drieduizend keer beluisterd op Spotify. (Foto: PR).

Drieduizend luisteraars voor Leidse band Villeneuf

De Leidse band Villeneuf bracht vorige week haar nieuwe album ‘You and Me Galaxy’ uit. Één van de nummers op het nieuwe album, ‘Lemonade’, is in minder dan een week tijd ruim drieduizend maal beluisterd op Spotify. Dat komt mede doordat het nummer afgelopen vrijdag werd toegevoegd aan de populaire afspeellijst New Music Friday.

De Leidse band presenteerde haar tweede album onlangs in het poppodium Gebr. De Nobel. Het album is nu een week digitaal te koop op BandCamp en iTunes. Daarnaast is het album gratis te streamen op Spotify, waar het nummer ‘Lemonade’ het dus opvallend goed doet.

Inspiratie

De Leidse frontman Michiel van Poelgeest sloot zichzelf in een periode van ruim twee jaar 100 dagen op om nieuw materiaal te bedenken en op te nemen. De inspiratie voor het album haalde hij uit zijn leven als vader van drie kinderen. “Vader worden veranderde me van een jongen in een man”, aldus Van Poelgeest op de website van Villeneuf.

https://www.facebook.com/Villeneuf/posts/856014074436085

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×