Literaire thriller over archeologische opgraving Park Matilo

Een nieuwe Leidse thriller over de archeologische opgravingen bij Park Matilo, wordt op zondag 7 juni aanstaande om 14.00 uur gepresenteerd bij boekhandel De Kler te Leiden. Het boek, ‘De bekentenissen van Petrus’, is door Jeroen Windmeijer geschreven.

Het boek speelt zich af rondom de opgraving van het Romeinse kamp Matilo. Het is vergelijkbaar met de populaire thrillers van de Amerikaanse schrijver Dan Brown. Het boek wordt uitgegeven door de tevens Leidse uitgeverij Primavera Pers.

Jeroen Windmeijer

JeroenWindmeijer

Schrijver Jeroen Windmeijer met zijn boek. (Foto: PR).

Schrijver Jeroen Windmeijer is docent Godsdienst en Maatschappijleer op het Visser ’t Hooft Lyceum te Leiden. Hij volgde de docentenopleiding godsdienst aan de Universiteit Leiden.

Theo Veenhof, de redacteur van onder andere de Nederlandse vertaling van Dan Brown’s ‘Inferno’, heeft ‘De bekentenissen van Petrus’ geredigeerd: “Ik heb met buitengewoon veel plezier gewerkt aan een boek dat echt opmerkelijk is: boeiend, spannend, vernuftig, héél goed en aannemelijk eind (…). En de Petrus-Judas-briefwisseling in het hart van het boek is echt briljant, het hoort tot het beste oorspronkelijk Nederlandse werk dat ik de laatste tijd onder ogen heb gehad.”

Synopsis

In het najaar van 1996 werd in Leiden bij de opgraving van het Romeinse kamp Matilo een spectaculair bronzen viziermasker gevonden. Er zijn echter hardnekkige geruchten dat op diezelfde dag ook iets is aangetroffen, dat angstvallig verborgen is gehouden – een vondst die een geheel nieuw licht zou kunnen werpen op de geschiedenis zoals wij die kennen en bovendien de katholieke kerk op haar grondvesten zou doen schudden. Peter de Haan, archeoloog aan de Universiteit Leiden, en geschiedenisstudente Judith Cherev komen een eeuwenoud document op het spoor en raken verwikkeld in een buitengewoon gevaarlijk avontuur.

DeBekentenissenVanPetrus_JeroenWindmeijer

De voorzijde van ‘De bekentenissen van Petrus’. (Foto: PR).

 

 

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×